Steg 1

Sovesystemet til Therm-a-Rest starter med et fast skumliggeunderlag mot bakken.
Ved å legge et fast skumliggeunderlag under det selvoppblåsende eller oppblåsbare liggeunderlaget  kan du utvide bruksområdet. Det faste skumliggeunderlaget gir også ekstra isolasjon mot bakken, i tillegg til beskyttelse mot skarpe gjenstander. 

 

Steg 2

Fest soveposen til ett oppblåsbart eller selvoppblåsende liggeunderlag ved bruk av SynergyLinks (brede stropper) som finnes på undersiden av soveposen. Ved at soveposen er festet til liggeunderlaget roterer ikke soveposen sammen med deg i løpet av natten. Det gjør også at du alltid har den mest dunfylte delen av soveposen øverst og ikke eksponerer undersiden av soveposen som har mindre dun. Du risikerer heller ikke å gli av liggeunderlaget i løpet av natten.

 

Steg 3a

Fest en dyne eller teppe på oversiden av soveposen eller lakenposen ved bruk av festepunktene på sidene av soveposen. På kalde vinternetter, spesielt i arktiske strøk, vil det kondensere mindre ved bruk av en dyne som tilleggsisolasjon enn ved å bruke to soveposer i hverandre. Løsningen gir også bedre isolasjon. Systemtankegangen er velkjent blant polfarere som er avhengig av optimal isolasjon, varme og fuktighetskontroll.

 

Steg 3b

Synergy laken (enkelt eller dobbel) har også festepunkter for dyner og tepper. Disse fester du i festepunktene langs siden på lakenet, og vips kan du sove en varm sommernatt under et lett teppe istedenfor å ha halve soveposen åpen. Du kan også velge å bruke en tynnere sovepose under dynen eller teppet. Dobbeltlaken med plass til to liggeunderlag med tilhørende dyne/teppe gjør at man kan sove flere sammen, noe som er spesielt egnet for å samle hele flokken på ett sted.

 

Steg 4

Bruk en pute som er tilpasset hetten til Therm-a-Rest soveposene. Da holder puten seg på plass i løpet av natten og du beholder varmen fra soveposen siden du ikke trenger å ha hodet eksponert på utsiden av soveposen. Du kan også lage en pute ved å legge dunjakken inn i en pakkpose eller en trøye.

 

Sov godt:-)