EB ble etablert i Frankrike i 1950 som første og eneste klatreskoprodusent i verden. Fra 1960- tallet og ut åttitallet var EB verdens ledende klatreskomerke. Klatresko var EB. I denne perioden solgte EB 50% av produksjonen til land utenfor Frankrike, der klatrelegenden Patrick Edlinger var frontfiguren for EB med modellen "Super Gratton".
 
Merker som La Sportiva og Boreal gav i løpet av 90- og 2000 tallet EB hard konkurranse med nye innovative modeller, mens EB fokuserte på mindre tekniske sko. EB byttet eiere flere ganger i løpet av 90- og 2000 tallet, og i 2009 ble varemerket kjøpt opp av det franske firmaet 9A Climbing, styrt av Frederic Tuscan. 9A Climbing har hatt en årlig vekst på 30 – 50% siden 2009. Med sin mangeårige bakgrunn fra det franske landslaget endret Frederic EB skomodellene fra basissortiment til sko også for konkurranseklatring og sportsklatring på høyt nivå. Modellutvalget hos EB er i dag komplett, fra nybegynner til eliteklatrer.
 
Frederic har valgt å lage en egen skoserie for kurs, skoler og innendørsvegger som han markedsfører under varemerket 6A. Her finner man prisgunstige sko med god passform og kvalitet. Med EB og 6A finnes det altså en komplett serie sko for alle målgrupper.
 
I dag er varemerkene EB og 6A de tredje mest solgte klatreskomerkene i Frankrike. Skoene er tegnet i Frankrike og produsert på 9A Climbing sine fabrikker i Marokko og Tunisia. 90% av komponentene er laget i Italia og Frankrike.

 


 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.