Dun soveposer

Hovedfordelene med dunsoveposer er lav vekt og liten pakkstørrelse. Dunsoveposer er lettere enn syntetiske fiberposer. Alle dunsoveposene til Therm-a-Rest er sertifisert etter Responsible Down Standarden (RDS).

Dun soveposene er fylt med NikWax impregnert dun som gjør at dunet bruker 90% lengre tid på å ta til seg fukt. NikWax impregnert dun holder seg spenstig 60% lengre enn dun som ikke er impregnert.
 

Fill Power (FP) (bæreevne)

Fill Power er en måleenhet som måler hvor mye dunet løfter seg og hvor god termisk effekt det har. Høyere fill power dun er av høyere dunkvalitet fordi dette er mer termisk effektivt. Det brukes enten gåsedun eller andedun i soveposene. Andedun er et rimeligere alternativ enn gåsedun. Andedun kan gi en Fill Power opp til 650. Ønsker du å ha en sovepose med høyere Fill Power må man bruke gåsedun.Gåsedun er sterkt og kan brukes i lavere temperaturer enn andedun. Det er enten 80/20 fordeling eller 90/10 fordeling mellom dun og fjær. Jo mer dun, jo bedre kvalitet på soveposen.

 

Therm-a-Rest soveposene bruker tre ulike typer av fill power;
    • Questar- serien har 650FP andedun med 80/20 ratio mellom dun og fjær
    • Parsec, Oberon og Polar Ranger har 800FP gåsedun med 90/10 ratio mellom dun og fjær
    • Hyperion-serien har 900FP gåsedun 90/10 ratio mellom dun og fjær

 

900FP er dun som er ekstremt lett og løfter seg mye. Det er mer dun i Questar soveposene med 650FP enn i Parsec soveposen med 800FP, men begge går til -6C.

 

Trekk

Dunsoveposene kommer med tre ulike trekk; kompresjonstrekk, pakktrekk og oppbevaringstrekk. For å ta vare på dunet bør soveposen oppbevares i oppbevaringsstrekket den kommer i. Husk å alltid lufte soveposen etter bruk slik at soveposen blir tørr fra fukt fra kroppen din eller fukt utenpå soveposen!

 

TIPS: Når du kommer frem til leir anbefaler vi at du lufter soveposen din. Rull ut soveposen for å la dunet løfte seg. Dunet ekspanderer når det får luft og du vil få full effekt fra soveposen din!