Truger

 

Truger er for oss som ønsker sterke opplevelser i naturen på en ukomplisert måte. Trugene tar oss et lite steg av gangen, inn i et stykke uberørt natur. Om du planlegger overnattingstur er truger vesentlig mer stabilt med tung sekk enn med ski på beina.


Truger er også et fint treningsverktøy for deg som ikke liker ski eller vil trene ute før snøen har kommet skikkelig.

 

Vi er distributøren for MSR truger i Norge. Kontakt din lokale sportsbutikk hvis du ønsker å kjøpe truger. Videre kan du lese om hvilken truge du bør velge til hvilket bruk.

 

Ønsker du å lese om inspirerende turer kan du klikke videre her

Hvordan velge truge?

 

Når du skal avgjøre hvilken truge du skal ha, starter du med å definere bruk. Som ellers i valg av fottøy, har hvilket terreng du skal gå i og hvordan bruken blir, betydning for hvilken modell du skal velge. Skal du gå i ulendt terreng, trenger du noe som sitter godt og gir god støtte. Deretter velger du kvalitet, vekt og pris.

 

Derfor starter valget av truger med bindingstypen, som avgjør primæregenskapene. Så velger du rammen utifra vekt, kvalitet og pris. 

 

MSR har delt trugene inn i tre serier, basert på bruk. Man velger mellom Ascent (oppstigning), Explorer (utforsker) og Trail (sti). 

Ascent - for fjellfolk på lange, bratte turer. Disse sitter derfor tett på skoen, og egner seg for fjell- og jaktstøvler

Explorer - all slags bruk, både skog og mark. Den best egnede for større sko som vinterstøvler  og snowboardstøvler. 

Trail - Ideel for hyttebruk, sulle rundt i skog og mark, og terreng uten de bratteste kneikene. En enkel binding som passer til alle skotyper. 

Bildet under viser type terreng, med sammenfallende farge. 

 

Deretter velger du om du skal ha en lett, høykvalitetsramme (Lightning), mer solid, stivere og tyngre ramme (Revo) eller en enkel ramme (Evo). Dette gjenspeiles som med sko, også i prisen. 

 

Til slutt må du velge størrelse, utifra vekt og hva slags snø du skal gå på. Hvor stor en truge er, bestemmer hvor god bæreevne den har. Er du tung, trenger du mer bæreevne enn om du er lett. Går du i løssnø, trenger du mer bæreevne enn om du går på hard snø.

Om du ønsker fleksibilitet, velger du en størrelse som klarer vekten din på hard snø og setter på en forlenger når det trengs. Forlengeren øker arealet til trugen og dermed bæreevnen, som trengs når snøen er løs eller du bærer ekstra vekt. 

Ascent serien

Ascent-serien er den mest aggressive trugen for ulendt terreng, og gir best sikkerhet for fjellvandring og utmark.

 

Bindingen i denne serien gir deg beste feste til trugen. Passer for alle slags fjell- og jaktstøvler og føles presis i feste til støvelen. Med denne bindingen er du klar for terreng som både er bratt og traverserende.

 

I 2020 kom det ny binding i denne serien som heter PARAGON, med enda bedre komfort og ingen presspunkter. En komfortabel, frostbestandig nettingstropp vikles trygt rundt et bredt utvalg av støvler for optimal sikkerhet, mens tåstoppen gir rask, presis fotjustering.

 

 

Explore serien

Bygget for fotturer utenfor stien og opplevelser hele dagen. Explore-serien gir førsteklasses trekkraft med fokus på eksepsjonell komfort og brukervennlighet.

 

Bindingen er laget for kraftige, brede støvler som for eksempel vinterstøvler og snowboardstøvler. Passer i utgangspunktet for alle slags turer så lenge skotøyet er egnet for terrenget.

 

Bindingen i nåværende serie heter HYPERLINK, og er er torsjonsstiv og lettjustert. Enkel fotvugge med nye EVA-skumputer for heldagskomfort og et forenklet skrallesystem med to stropper for enda raskere inn- og utstigning. Inkluderer makrojusteringsstropper for komfort til et bredere utvalg av støveltyper.

Trail serien

Med en lett effektivitet laget for løypegang, tilbyr Trail-serien allsidig pålitelighet for å utforske etablerte spor, daler og rullende terreng.

 

Serien kommer med en enkel hanskevennlig stroppbinding, for et bredt utvalg av støvler. Denne bindingen er for turer i skog og mark uten for mange bratte, glatte og traverserende kneiker. Den perfekte bindingen for alle på hytta.

 

Nåværende bindingen i denne serien heter DUOLINK. De leverer skikkelig, frysesikker og hanskevennlig sikkerhet, og har lett plass til et bredt spekter av fottøy.

 

Rammer

 

 

Lightning

En ultralett konstruksjon og enestående gripeevne i alle retninger. Det beste innen lett terrengutstyr.

 

  • 360° Traction™ - Ultralett, luftfartsaluminium ramme med 360° grep for uovertruffen stabilitet i stigninger og traverser.
  • Lett, slitesterk lerretsduk - Ultralett stoff av ballistisk kvalitet, som holder sesong etter sesong.
  • DTX™ stegjern - ståltenner gir skikkelig gripeevne under utfordrende forhold
  • Hælløfter - Sparer energi mens du klatrer opp brattene, og kan enkelt betjenes med stavene.
  • Kommer i tre størrelser - 22, 25 og 30.

 

 

Revo

Suveren holdbarhet møter all-around gripeevne og allsidighet. 

 

  • Exotract™ dekk - Injeksjonsstøpt plastdekk tåler uvøren behandling, pluss unik vridningsfleks, som gjør dette til et utmerket kjøp.
  • Pivot™ stegjern - Gir avgjørende gripeevne i varierende terreng og forhold.
  • Ergo™ hælløfter - Sparer energi mens du klatrer opp brattene, og kan enkelt betjenes med stavene.
  • Ryddig design - ren og strømlinjeformet design, uten klumpete hardvare, gir enestående pålitelighet.
  • Kommer i to størrelser - 22 og 25.

 

 

Evo

En klassisk favoritt for tursti. (Finnes kun i Trail serien)

 

Utstyrt med UniBody ™ gripeevne og brukervennlige DuoFit-bindinger fra Trail Serien, tilbyr de legendarisk MSR-pålitelighet til en rimelig penge. Kommer kun i størrelse 22. 

 

Denne rammen finnes også i en ungdomsmodell (Shift) og en barnemodell (Tyker).

Trugeforlenger

 

Du har kjøpt deg MSR truger og er knallfornøyd. Så en dag skal du ut og rusle, det har dumpet masse snø og trugene går litt dypere enn du skulle ønske. Eller du har pakket litt mye godsaker i sekken, og plutselig veier du litt mer en normalt. Uansett årsak, synker du mer en du ønsker. Hva gjør du? Sett på trugeforlenger, og problem løst.

 

Trugeforlengere kan settes på trugene for å øke arealet og dermed også flyteevnen. Dette hjelper deg til å kunne velge den størrelsen du egentlig skal ha, i stedet for å kjøpe for store truger i tilfelle du en dag skulle trenge mer areal. Disse er superlett, enkle å ha i sekken og settes lett på mens du er på tur. 

 

 

 

 

 

 

 

Damemodeller

 

MSR har også laget en egen serie truger som er smalere og lettere enn unisex modellen.

 

Med smalere truger kan man gå tettere med beina for de med et smalt ganglag, og dermed få en mer normal gange som krever mindre krefter. Så man slipper å gå som en hjulbeint cowboy.

 

Det er også fryktelig slitsom å gå med truger som er for brede i forhold til kroppsvekt, når man skal gå i skrå helninger eller trenger å bruke kantgrepet på trugene. Med smalere truger er det lettere å få trykk på ytterkanten, og dermed grep.

 

Smalere truger, som er like lange som unisex modellene, gir jo mindre volum og derfor også mindre vekt. Mindre vekt hjelper igjen på å spare energi når man skal på lengre turer